bel

bel

bel

Willem Jan Boot

advertentie_bakkerij_W.J._Boot

 


Willem Jan Boot is geboren op zaterdag 30-05-1896 in Kerkwerve, zoon van Kornelis (Cornelis) Boot en Jacomijntje (Jacomina) bij de Vaate. Willem Jan is overleden op maandag 14-08-1961 in Zierikzee, 65 jaar oud. Hij is begraven te Brouwershaven. Beroep: bakker te Brouwershaven, later ook vermeld als transportarbeider en landarbeider. Willem Jan trouwde, 28 jaar oud, op vrijdag 01-08-1924 in Zierikzee met Anna Wilhelmina Kloet, 24 jaar oud. Anna Wilhelmina is geboren op dinsdag 17-10-1899 in Zierikzee, dochter van Maarten Olivier Kloet en Helena Fluijt. Anna Wilhelmina is overleden op maandag 13-12-1976 in Reimerswaal, 77 jaar oud. Zij is begraven te Brouwershaven.
Kinderen van Willem Jan en Anna Wilhelmina:
1 Cornelis Boot.
2 Helena Boot.
3 Jacomijntje Boot.
4 Maarten Olivier Boot.
5 Johannes Gerardus Boot.

 Klik hier voor de plaats in het overzicht. 


   

Luchtfoto_bakkerij_W.J._Boot

Deze luchtfoto is van de bakkerij aan de haven van Brouwershaven, gelegen rechts van de zogeheten `Baanslop`. Hier zal een touwbaan met touwslagerij geweest zijn. Op een steenworp afstand van het standbeeld van Jacob Cats die ook in Brouwershaven is geboren.

Met hartelijke dank aan Willem J.J. Boot


24-05-2009

Opgenomen in de boekenkast: een kleine biografie over bakker Willem Jan Boot te Brouwershaven.
Drie kinderen en één kleinzoon schetsen de levensloop van hun vader en opa. Openhartig omschrijven zij de herinneringen die zij nog aan hem hebben. Niet allemaal weelde, maar hard werken, heel hard en heel veel. Getroffen door een beroepsziekte, wat hem een vinger kostte, jaren van last en pijn en toch zoveel mogelijk doorwerken. Nog geen drie maanden na zijn pensioen overleden. Een leven gekenmerkt door zorg voor anderen, volharding en zichzelf wegcijferend. 

Willem_Jan_Boot

  Met hartelijke dank aan Hans Boot.

stuurlinks stuurrechts
  

  

 

.